Mama Derm

Cosmetics for mothers and babies

0

Your Cart

СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ И СЛЪНЦЕЗАЗАЩИТА ЗА ДЕЦА. ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ!

Слънцето е от съществено значение за живота. Благоприятните му ефекти включват стимулиране на синтеза на витамин D или повишаване на хормоните, които регулират нашето благосъстояние. Но трябва да сме наясно с опасностите от слънчевата радиация, още повече, ако говорим за бебета. Кожата им е много по-чувствителна и не е подготвена да се предпази от UV лъчите. Трябва да вземем предвид няколко аспекта, за да се наслаждаваме на слънцето по здравословен начин.

Какво представляват слънчевите лъчения?

Слънцето излъчва 3 различни вида ултравиолетови лъчи: UVA, UVB и UVC. Само UVA и UVB пробиват озоновия слой и могат да увредят кожата ни:

  • UVA лъчите проникват до най-дълбоките слоеве на кожата ни, като дермата и хиподермата. Когато кожата ни започне да придобива тен, тя всъщност се предпазва от тези радиации.
  • UVB лъчите, от друга страна, засягат само епидермиса, най-повърхностния слой на кожата ни. Тези лъчи причиняват изгаряния, зачервяване, възпаление…

Най-големият риск от тези слънчеви лъчения идва от кумулативния ефект от излагането на слънце. С течение на времето този ефект води до по-бързо стареене на кожата. И не само, възможността да възникнат меланоми също не е за пренебрегване.

Друг важен аспект, който трябва да се вземе предвид, е, че присъствието и интензивността на тези лъчи варират през деня. Те са по-мощни и вредни между 11:00 и 16:00 часа. По това време трябва да избягваме възможно най-много излагането на слънце, като сме още по-стриктни по отношение на новородени, бебета или малки деца.

За борба със слънчевата радиация е от съществено значение използването на широкоспектърни слънчеви фотопротектори, за да се избегнат изгаряния на кожата. Защитата и предпазването на децата е приоритет за всеки родител!

Какво е широкоспектърна защита?

Широкоспектърният слънцезащитен крем осигурява защита за спектъра на UVB, UVA и IR лъчи, както и видимата светлина. Както вече споменахме, тези лъчи имат вредно въздействие върху кожата. Поради този факт е важно да използвате слънцезащитен крем, който предпазва ефективно кожата на мъничетата.

Какво е SPF?

Трябва да сте наясно, че висок SPF не е същото като слънцезащитен крем с широк спектър. SPF означава слънцезащитен фактор. Този фактор показва времето, през което слънцезащитен крем повишава капацитета на естествената защита на кожата, преди да предизвика изгаряния или зачервяване.

SPF защитава кожата от вредното въздействие на слънцето за по-дълго. Това означава, че със слънцезащитен крем със SPF 15 ще се умножи по 15 времето, през което можете да бъдете изложени на слънце невредими. Трябва да знаете, че няма да достигнете 100% ефективна защита. Много фактори зависят от това, като например вашия тип кожа или времето на излагане на слънце. Ето защо е много важно да използвате висок SPF, като 50, когато става дума за деца. По този начин ще защитите деликатната им кожа за по-дълго.

Кои са естествените минерални филтри?

Цинков оксид и титаниев диоксид. Минералните филтри карат слънчевите лъчи да се разпръснат. Те действат като огледало върху повърхността на кожата, като повърхностен слой, предпазващ от UVB и UVA лъчи. Те са напълно безопасни и здравословни за тялото на бебетата, тъй като имат естествени съставки и не проникват в кожата.

Естественият цинков оксид и титаниевият диоксид са най-забележителните съставки в естествените слънцезащитни продукти. Те са минерали от естествен произход, които предпазват кожата и околната среда.

Цинковият оксид е естествен минерал, който има свойството да действа като слънцезащитен крем, отразявайки и разсейвайки радиацията. Действа върху кожата повърхностно като огледало, осигурявайки ефективна и здравословна бариера срещу UVA слънчевите лъчи, видимата светлина и IR.

Тези естествени блокери превръщат слънцезащитния крем в безопасен продукт, тъй като е по-малко вероятно да раздразнят кожата или да причинят алергии, което го прави по-подходящ за бебета и деца. Освен това те предпазват и защитават морските обитатели, тъй като са биоразградими.

В Mama Derm се стремим да осигуряваме спокойствие на семействата. Ето защо предлагаме 100% естествен слънцезащитен крем за бебета и малки деца, както и за цялото семейство. Нашият продукт предлага широкоспектърна SPF 50+ защита и съдържа най-ефективните и най-безопасни естествени физически филтри за борба с UVA и UVB лъчите по здравословен начин. Бъдете защитени и се радвайте на лятото!

Нежен Слънцезащитен Лосион с прозрачен цинк
en_USEnglish