Mama Derm

Cosmetics for mothers and babies

0

Your Cart

6 причини защо да изберете натурални продукти за грижа за кожата

Вероятно вече знаете, че кожата ви е най-големият, жив и дишащ орган в тялото. Тя абсорбира до 60% от това, което нанасяте върху нея. То отива в кръвта и от там циркулира из цялото ви тяло! Ето защо е важно как избирате козметика за себе си и своите близки.

Най-добрият начин да избегнете използването на вредни продукти за грижа за кожата е да преминете към такива, които са направени от натурални съставки!

В следващите редове ви даваме не ЕДНА, а цели ШЕСТ причини защо натуралните продукти за грижа за кожата са по-добри за вас и вашето здраве:

1. Синтетичните и промишлени продукти за грижа за кожата съдържат вредни съставки.

Когато вземете опаковка от който и да е ненатурален продукт за грижа за кожата, който намерите в супермаркета, и прочетете съставките му, разпознавате ли някои от тях?

Ненатуралните продукти за грижа за кожата съдържат синтетични, създадени от човека химикали като Methyl, Propyl, Butyl and Ethyl Paraben, Diethanolamine (DEA) и Triethanolamine (TEA), Бронопол и 2,4-Дихлорбензил алкохол, Diazolidinyl Urea и Imidazolidinyl Urea, Petrolatum, синтетични оцветители, парабени, силикони, течен парафин. Защо са вредни ли? Защото могат да причинят  кожни раздразнения и обриви, алергични реакции, сухота, контактен дерматит, запушване на порите. Всички тези съставки (за съжаление) се използват масово в козметиката, за да повлияят на аромата, текстурата, цвета, като същевременно пренебрегват здравето на кожата на потребителите!

2. Натуралните и органични продукти за грижа за кожата са направени от естествени съставки

Когато прочетете съставките на натуралните продукти, ще разпознаете повечето или всички елементи там.

Натуралните и органични продукти за грижа за кожата са направени от естествени съставки. Нещо повече, тези съставки се отглеждат без използването на добавки и химикали като пестициди, хербициди, синтетични торове и генетично модифицирани организми (ГМО). Използвайки натурални и органични продукти за грижа за кожата, ще се уверите, че кожата и тялото ви абсорбират само истински, естествени съставки, които няма да ви навредят или да ви причинят раздразнения и алергии.

3. Натуралните продукти са по-ефективни

Растенията, които се отглеждат органично, съдържат по-високо ниво на жизненоважни антиоксидантни витамини, отколкото неорганичните растения. Тъй като тези растения се отглеждат без хербициди и пестициди, техните органични съставки също са свободни от това замърсяване, което пък означава, че и вие сте получавате чиста и безопасна грижа за кожата.

В допълнение към това повечето органични продукти за грижа за кожата съдържат 95% активни съставки. За сравнение, синтетичните продукти за грижа за кожата съдържат само 5 до 10% активни съставки.

4. Натуралните продукти са по-добри за вашата кожа и здраве

Докато синтетичните съставки, открити в промишлените продукти за грижа за кожата, могат да дадат незабавни резултати, те причиняват немалка вреда в дългосрочен план. Техните химически съставки могат да осигурят незабавни видими резултати върху кожата, като изглаждане на бръчките и намаляване на петна. Но при продължителна употреба тези химикали в крайна сметка увреждат кожата, докато тялото ви се опитва да се приспособи към непрекъснатото излагане на тези чужди, вредни вещества. Това води до дразнене на кожата, повишена чувствителност, преждевременно стареене и запушени пори.

В допълнение към това, много конвенционални продукти за грижа за кожата съдържат ендокринни смущаващи химикали като фталати, натриев лаурил сулфат и парабени. Тези известни канцерогени могат сериозно да нарушат вашата имунна, репродуктивна и ендокринна система. Колкото повече от тези продукти използвате, толкова по-високи токсични концентрации могат да навлязат и да се натрупат в тялото ви, причинявайки много здравословни проблеми в бъдеще.

Обратното, като използвате натурални продукти за грижа за кожата, вие може да сте спокойни, че съставките работят в хармония с тялото ви, позволявайки на кожата ви да се балансира по-добре и да се възстанови. Например естествени органични съставки като кокосово масло, невен, жожоба и масло от ший са известни с това, че успокояват, подхранват, овлажняват и спомагат да имате гладка и мека кожа. Резултатите върху кожата може да отнемат повече време,  но поне ще знаете, че това, което ползвате, няма да увреди кожата и здравето ви в дългосрочен план. Когато говорим за бебета и малки деца, всичко казано дотук важи в още по-голяма степен!

5. С грижа за животните

Добре известен факт е, че индустриите за красота провеждат тестове върху животни за своите продукти, за да се уверят, че са безопасни за употреба от хора.

Добрата новина е, че натуралните продукти не се нуждаят от такъв вид нехуманно тестване, тъй като влагайки естествени съставки знаем, че те са безопасни и безвредни за нас!

Избирайки да използвате натурални продукти за грижа за кожата, вие избирате да получите продукти за грижа за кожата без жестокост и подкрепяте прекратяването на тестовете върху животни в индустрията.

6. Защита и опазване на околната среда

Тъй като натуралните продукти използват естествено отгледани съставки, които не съдържат токсични пестициди и торове, те не оставят вреден отпечатък върху планетата, особено в почвата, водата и въздуха. Също така има значително по-малко отпадъци и токсини, които отиват в канала и обратно в земята.

Използвайки натурални продукти за грижа за кожата, вие помагате да сведете до минимум въздействието си върху околната среда и поддържате устойчивостта на всичко, което ни заобикаля.

Надяваме се, че този списък ви е помогнал да разберете какви са ползите от натуралните продукти за грижа за кожата и защо те са по-добри за вашата кожа, здраве и дори за околната среда! Така че започнете да инвестирате днес в здравето си и си подарете пълноценна, безвредна, създадена с любов грижа!

en_USEnglish